hage senior pensionar

Vi stöttar dig som äldre under corona-pandemin

 

Coronapandemin har särskilt drabbat våra äldre. Många upplever situationen som mycket påfrestande på olika sätt. Det kan vara psykiskt påfrestande med isolering och det i sin tur kan leda till både ensamhet och nedstämdhet. Det kan också vara praktiskt påfrestande att inte kunna röra sig i samhället som man tidigare gjort. Sådant som tidigare varit lätt att lösa har plötsligt blivit komplicerat. Många som har hemtjänst är också oroliga då man får besök av flera olika personer per dag.

Stödet är ämnat för alla 70+ samt för andra riskgrupper i samhället. 

Särskilt stöd för äldre under coronakrisen
Vi hjälper dig både med att lindra den psykiska påfrestningen och den praktiska hjälpen. Vi handlar matvaror eller andra varor åt dig, hämtar mediciner på apoteket, lagar mat, och hjälper dig att komma ut på promenad samt med att städa ditt hem. För att ytterligare lindra oro och för att ge dig en trygg röst även när vi inte är hos dig kan du komplettera den praktiska hjälpen med telefon- och/eller videosamtal. För att säkerställa din trygghet är det är ALLTID en och samma person som hjälper dig.

Våra anställda seniorvänner har tillgång till både munskydd och handskar samt har genomgått Socialstyrelsens utbildning om vårdhygien. Social distans gäller vid alla våra möten, dvs minst 1,5 meters avstånd mellan vår kund och vår seniorvän.

Vi har ett minimum på 2 timmars debitering per tillfälle så det är bra att tänka på att försöka fokusera sina önskade insatser för att nyttja timmarna på bästa sätt.


För mer information kontakta:
Cecilia Sidmalm Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tfn: 076-8017575
Susanne Sidmalm Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tfn: 070-5676062

 

Pris: 249 kr/h efter rut-avdrag*
*Telefon- och videosamtal är ej inkluderade i priset ovan.