Måltiden är en härlig stund på dagen där vi avnjuter god mat i en social miljö. Nu kan även äldre ensamboende få samma upplevelse med hemlagad mat.

En glädjefylld måltid

I samarbete med Karoline Nordefors, prisvinnande seniorkock, har vi tagit fram recept speciellt utformade för den äldre kroppen. Recepten främjar matglädje och hjälper den äldre att tycka att måltiden är en härlig stund på dagen där man får njuta av god mat som är presenterad på ett vackert sätt och med sällskap av sin alldeles egna seniorvän. 

Seniorvännen lagar tillsammans med vår dam eller herre i ordning maten i hemmet. När maten är färdiglagad avnjuter de i lugn och ro den hemlagade maten. Detta ger både en näringsrik måltid tillagad med kärlek samt en trevlig och social stund när man får dela måltidssituationen med en vän. 

 

Vi har haft följande i beaktning när vi utformat tjänsten av hemlagad mat till äldre

Måltiden är en social aktivitet - Den äldre är med och planerar inköp, lagar mat, dukar och serverar. Tillagningen i det egna hemmet ger det där extra i form av doft av nylagad mat. Detta tillsammans med trevligt sällskap av sin egen Seniorvän vid måltiden gör att måltiden upplevs som något väldigt speciellt.

Måltiden ska vara energirik- Måltiderna är särskilt anpassad för den äldre kroppen. Det innebär mindre portioner som är energi- och näringsrika i form av mycket protein och fett.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Cecilia på telefon 076-8017575

 

Hemlagad mat av Karoline NordeforsKaroline Nordefors matlagning hos Seniorgladje

Priser - Årets Seniormåltid 2015 och 2017, Årets Seniorkock 2016, utdelad av White Guide Senior

Håller kurser - ”Laga mat för seniorer”. Hur man skapar en kreativ meny med recept laddade med smak, energi och protein

Projektledare och skribent - Vin möter mat

Jurymedlem - Svinnkampen

Motto - ”Det ska vara gott att bli gammal”

Karolines matlagning representerar hederlig husmanskost, utan krusiduller, men med detaljer och varianter på tillbehör som är anpassade för gästerna. Höga smaker är viktigt! Karoline tar alltid hand om råvaran på bästa sätt och det gärna med en tvist.

För att göra rätterna extra proteinrika och näringstäta använder Karoline ofta vassleprotein. Rätterna baseras även ofta på grädde och mjölk. Kesella och keso använder Karoline dagligen i bakning, mixade i smoothies och i andra rätter som till exempel ostkaka. Mycket fibrer får hon in genom grönsaker. Karoline bakar till exempel alltid både matbröd och kakor med mixade rotfrukter. Alla såser baseras också på mixade grönsaker och så tillsätter Karoline bönor i bakningen. All mat lagas naturligtvis alltid från grunden.

Även miljön runt måltiden är viktig för Karoline. Miljön ska vara ombonad med dukar, servetter, blommor och bröd på borden.

 

 


 

Vi erbjuder även en glädjefylld vardag, en väntjänst

En Glädjefylld Vardag är en väntjänst som innebär att din förälder får sällskap av en Seniorvän från oss en eller flera gånger i veckan. Läs mer...