Seniorglädje

Har du en förälder som känner sig ensam? Känner du att du inte riktigt räcker till? Tjänsten En Glädjefylld Vardag innebär att din förälder får sällskap av en Seniorvän från oss en eller flera gånger i veckan. Vad de hittar på tillsammans utgår från din förälders önskemål, med målet att hen ska få en mer glädjefylld och social vardag.

Bor hemma
Kanske har din närstående hemtjänst idag som tar hand om det medicinska och det praktiska, men önskar sig en mer social vardag med sällskap av någon att prata och göra trevliga aktiviteter med. Det kan vara aktivieter som att gå ut på promenader, laga mat tillsammans eller rentav få hjälp med att plantera om blommorna. Kanske önskas den där extra vännen i vardagen som har tid att lyssna på hur hon eller han mår. Hos oss är allt möjligt. Är du anhörig och hjälper en närstående idag är vi på Seniorglädje ett fint komplement.

Bor på äldreboende
Vi erbjuder även vår tjänst till en närstående som bor på äldreboende. På äldreboenden finns ofta en aktivitetsansvarig som ser till att det ordnas gruppaktiviteter såsom bingo, sittgymnastik eller högläsning. Önskar ni en mer personcentrerad omsorg med större flexibilitet och med fokus på just din närstående, kontakta oss så berättar vi vad vi kan hjälpa till med.

 

MATCHNINGSPROCESS

För oss är det viktigt att matchningen mellan den äldre och Seniorvännen* blir så bra som möjligt. Därför går vi igenom flera steg innan matchningen är klar. Ett samtal


Efter att du kontaktat oss pratar vi igenom behovet hos din närstående. Utifrån vårt samtal kommer vi tillsammans överens om vilken sorts profil seniorvännen bör ha.

Vi rekryterar


Utifrån det du berättat för oss och den profil vi kommit överens om väljer vi en person som matchar dina önskemål. Antingen finns personen bland våra nuvarande seniorvänner, alternativt startar en rekrytering.


Vi träffas


I nästa steg träffas vi och presenterar en seniorvän som vi tror skulle kunna göra din närståendes dag mer glädjefylld. Ni får under mötet lära känna varandra och se om vi lyckats i vår matchning. Mötet är naturligtvis kostnadsfritt och ni förbinder er inte till något.


Du beslutar


Vi följer upp träffen och du berättar hur det kändes och om du vill fortsätta samarbetet med oss.

Låter detta intressant? Ring oss på telefon 070-5676062 eller fyll i nedanstående formulär så kontaktar vi dig.

 

*Seniorvän – titeln på våra medarbetare. Alla medarbetare hos oss är pigga och levnadsglada pensionärer. De har blivit noga utvalda av oss med särskilt fokus på personliga egenskaper.

 

PRISMODELL

Då vår tanke och idé är att vänskap och förtroende byggs över tid har vi en prismodell som utgår ifrån att man abonnerar på vår tjänst. Hur många timmar bestämmer ni, exempelvis 10 eller 20 timmar per månad. Vår rekommendation är att man ses minst 2 timmar per tillfälle.


Vi erbjuder även vår tjänst vid enstaka tillfällen, till exempel som ledsagning vid läkarbesök. 


RUT-avdrag

De flesta av våra tjänster är rut-avdragsberättigade. Rutavdraget är maximerat till 25.000 kr för dig under 65 år och max 50.000 kr för dig över 65 år. Det är möjligt att använda sitt eget rutavdrag för att betala för tjänster hos en förälder. Kontakta oss gärna för mer information kring Rutavdraget och hur ni kan använda det för att subventionera vår tjänst. Du kan också läsa mer på Skatteverkets hemsida.

Betalning

Du betalar mot faktura som skickas till dig via e-mail och/eller post.

För prisuppgift vänligen kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 076-8017575.

Fyll i nedanstående formulär så kontaktar vi dig

3000 tecken kvar